Menu

Osztálykirándulások

Általános iskolák és középiskolák

Együtt a suli! Együtt a csapat!

Programok általános és középiskolás csoportok részére

 

Gólyatáborok és osztálykirándulások tökéletes programja a sárkányhajózás, hiszen amellett, hogy a fiatal generáció számára testközelbe hozzuk a természetet és megismertetünk velük egy egyre népszerűbb sportot, kirobbanó energiáikat most összefoghatjuk és az osztályszellem építésére használhatjuk.

A sportszerű versenyzést élvezik a diákok, hiszen összemérhetik erejüket a többiekkel, egy másik osztállyal vagy akár a tanári karral!

Magyarország egyik legnagyobb sárkanyhajó flottájával képesek vagyunk egyszerre megmozgatni akár az egész sulit!

Komplett, egész napos diákprogramjaink kiválóan ötvözik és egyensúlyba hozzák a kikapcsolódást, a sportot, a tanulást, a természet közelségét és az osztályközösség építését.

Szívesen látunk egy-egy osztályt kis létszámmal is, de egyszerre tudunk fogadni egész évfolyamokat vagy az egész iskolát.

Javasoljuk a szervezőknek, hogy pedagógusokkal és kollégákkal együtt jöjjenek, és evezzenek együtt a diákokkal!

SÁRKÁNYHAJÓZÁS, KATONAI EMLÉKPARK ÉS VADASPARK EGYben!

SÁRKÁNYHAJÓZÁS

Az általunk javasolt programok profilunkból eredően a vízi sportokra épülnek, mégpedig elsősorban a sárkányhajózásra, amely remek lehetőséget teremt az osztályon belüli közösség, valamint a diákok és tanárok közötti kapcsolat építésére fejlesztésére. A diákok közelebb kerülhetnek a természethez, megismerhetik az ország harmadik legnagyobb tavát egy kicsit másként, a vízről, bepillantást kaphatnak a vízi sportok egy részébe, és nem utolsó sorban energiáikat akár egy izgalmas sárkányhajó vagy SUP verseny díjának megszerzésére fordíthatják!


Elsődleges bázisunk a Velencei-tavi Vízi Sportiskola északi, sukorói részén elhelyezekedő evezős versenypálya, amelyen evezni már önmagában nagy élmény. Programtervezetünkben az osztályt itt teszi le a busz, majd este az arborétum mellől indul velük haza vagy a szállásukra. Az evezős pályáról evezünk ki a csapatokkal a nyílt vízre, és mutatjuk be a nádas kusza útvesztőit. Visszatérve a pályára, megkoronázzuk a túrát egy körülbelül 200 méteres versennyel, amit egy díjátadás követ a Kolonics György olimpiai bajnok kenus tiszteletére állított bronzszobor előtt.


Sárkányhajózással eltöltött idő: kb. 2 óra + étkezés

 

Amennyiben igény van rá, a jó öreg Retro Büfében étkezést is rendelhetnek, mielőtt továbbindulnak a pákozdi Katonai Emlékparkba, amely mindössze egy 45-50 perces gyalogtúrára található az evezős pályától.


KATONAI EMLÉKPARK

Osztálykirándulások közkedvelt célpontja a pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhely, ahol a kiállítások megtekintésén kívül különböző programokat kínálnak a kisgyermekeknek, az általános iskolák alsó- és felső tagozatos, valamint a középiskolás diákok számára.


Ilyen többek között a vidám apródképző, az akadálypálya, a lézerharc, vagy a játékos, hadtörténeti, katonai témájú, tematikus előadások és vetélkedők, melyek során kreatív és interaktív feladatok teszik érthetővé és feldolgozhatóvá a nemzeti jelképeinket, a haza fogalomrendszerét, a katonai tevékenység múltbeli és jelenlegi képeit.

 

Emlékparkban eltöltött idő: kb. 2 óra


PÁKOZDI ARBORÉTUM ÉS VADAS PARK                       

A Pákozd – Sukoró Arborétum és Vadaspark a Velencei-hegység és a Velencei-tó között, a 160m magas Mészeg-hegy oldalában helyezkedik el. A nagyszerű fekvés, a sokféle funkció miatt a térség kedvelt kirándulóhelye.


A hegy és különösen a tó élővilága rendkívül gazdag. A növények közül kiemelkedő a vetővirág, az apró nőszirom, a fekete kökörcsin, a madarak közül a darázsölyv és a kabasólyom.

 

A vadasparkban és a madárröpdében testközelből figyelhetők meg a szarvasok, őzek, vaddisznók, muflonok, fácánok és a vadpulykák.

 

Látványosságaik és  szolgáltatásaik közé tartoznak többek között: vadaspark, interaktív tájékoztató táblák, kilátó, tájmúzeum, kalandjátszótér, erdészeti tanösvény, tűzrakóhelyek, tűzifa és büfé. 

 

Arborétumban eltöltött idő: kb. 2 óra


Keressen bennünket elérhetőségeinken és kérje egyedi ajánlatunkat!Vissza